ΒΙΝΥΛΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ Ή ΔΑΠΕΔΟ LAMINATE: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΑΣ

2016-07-21 10:07

Δύο σύγχρονα, πρακτικά και ανθεκτικά υλικά με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Και οι δύο προτάσεις δαπέδου διαθέτουν το πλεονέκτημα ότι προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων που προσομοιάζουν με μεγάλη επιτυχία τις πραγματικές πλάκες ξύλου σε διάφορες φυσικές και πρωτότυπες αποχρώσεις που δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε πραγματικό παρκέ. Και τα δύο υλικά αντικαθίστανται εύκολα καθώς μπορεί να αφαιρεθεί μεμονωμένα η κάθε πλάκα και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.

Ωστόσο παρά τις ομοιότητες, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο παραπάνω προτάσεων δαπέδου.

ΔΑΠΕΔΟ LAMINATE

To δάπεδο laminate κατασκευάζεται από πολλαπλά στρώματα τα οποία συμπιέζονται μεταξύ τους σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Τα δάπεδα laminate αποτελούνται κατά το 90% από ξύλο και κατά το 10% από συνθετικό ρετσίνι και σταθεροποιητές.

Το νερό και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα δάπεδα laminate εξαιτίας της σύνθεσης τους και του κενού που αφήνεται από κάτω κατά την τοποθέτηση τους, ως εκ τούτου δεν συνίστανται για τοποθέτηση σε μπάνια, κουζίνες ή άλλους χώρους με υγρασία.

ΒΙΝΥΛΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

Σε αντίθεση με το δάπεδο laminate οι βινυλικές λωρίδες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε νερά και υγρασίας, δεν υπάρχει κίνδυνος για απορρόφηση νερού, φουσκώματα κι άλλες φθορές. Χάρη στην ειδική τους επίστρωση είναι πλήρως αδιάβροχες κι έχουν μια ζεστή και ωραία αίσθηση στο πάτημα.

Όσο πιο χοντρή είναι η συγκεκριμένη επίστρωση τόσο πιο ανθεκτικές είναι οι λωρίδες.

Επιπλέον, οι βινυλικές λωρίδες συνιστούν μια υγιεινή και οικονομική πρόταση. Τοποθετούνται εύκολα πάνω από οποιοδήποτε λείο υλικό κι έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης. Είναι ηχομονωτικές και προσφέρουν στο χώρο ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς προσομοιάζουν με απίστευτη επιτυχία τις πλάκες ξύλου τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε υφή.

Οι βινυλικές λωρίδες βγαίνουν σε τεράστια ποικιλία αποχρώσεων ξύλου: κλασσικές , μοντέρνες και ρουστίκ οι οποίες έχουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι βινυλικές λωρίδες είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Παρόλο που και οι δύο τύποι δαπέδου είναι συγκρίσιμοι σε ότι αφορά το κόστος αγοράς, το αισθητικό αποτέλεσμα και το κόστος συντήρησης, οι βινυλικές λωρίδες είναι περισσότερο ανθεκτικές, αδιάβροχες, ηχομονωτικές κι έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ https://www.plastelhome.gr/plastiko-dapedo-laminate/category-383/

 

—————

Πίσω